сряда, 2 юли 2014 г.

Скитник по света Маями


Маями е голям крайбрежен град с туристическо и културно развитие. Той има задачата да се развива и обогатява, както стопански така и  културно. Бреговете на Маями са привлекателни за туристите с многобройните си развлечения, приятни изживяваня и културно артистична програма.
Градът е с богата история свързваща се обикновенно с културата, но по света е известен със знамените си нощни клубове, както и с неспирния живот, който кипи по южното крайбрежие. Градът е главен международен център предназначен за забавление и почивка.
Първите жители на Южна Флорида били индианци, който населявали областта преди повече от 10,000 години, докато през 16 век завладели областа. През 1821 испанското знаме било заменено от днешният Американски флаг.
През 19 век пирати от Бахамите дошли да търсят потънали кораби около бреговете на Южна Флорида. По същото време пристигнали.Seminoles заедно със група от избягали роби. Те претендирали, че са от Флорида и това довело до война от 1836 до 1857.
През1891г. става голяма промяна на площта Маями благодарение на вдовицата на Визионера Кливланг - Джулиа Тътал, която купила 640 акра от северния бряг на река Маями. Тя и семейството и се заселват в изоставените от военните сгради на Форт Далас. За четири години Тътал - наречена „майка на Маями”- убеждава петролния преприемач Хенри Флеглър да построят железопътната линия до Маями, да създадът ракошен хотел и да поставят началото цял нов град. Железопътната линия е завършена през 1896г. и Маями се разраства на 28 юли същата година.
Новия град събира богато разнообразие от нацоионалности. Първия кмет на Маями е бил Ирлански католик. Най- ранните търговци са еврейте. Африкански американци и  чернокожи бахами са създатели на една трета от основните корпорации. На Маями никоганеса му липсвали изобретатели като Джон Клинс и Карл Фишер, които през 1913г. построяват мост през залива и поставят началото на Miami Beach.
По време на ‘Стопанската криза’ авиационната компания Pan Am поставя началото на модерната авияция на Америка точно в Маями, като създава самолетите “Flying Clippers”. Това превръща града в международен туристически вход към Щатите. По същото време група еврей се заселили в Miami Beach и построили група от малки модерни хотели по протежение на Collins Avenue и Ocean Drive. Това помогнало да се преодоле е ‘Стопанската криза’ и 40 г. по - късно малката хотелска верига се превруща в световно известния Art Deco District.
През Втората световна война населението на Маями нараства с още 100 000 души слес като Американската армия създава свои военновъздушни и военноморски бази. Голяма част от войниците остават да живеят в Южна Флорида след войната.
Miami Beach е световно известно място за туристически пътувания и бизнес, както и мечтано място за живот на много хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар