сряда, 2 юли 2014 г.

Скитник по света Сиатъл



Сиатъл е известен както с името „Изумрудения град”, така и с това , че е най-големия и приятен за живеене град в света. Известен е и с това, че тук ежегодните валежите са сравнително ниски спрямо Ню Йорк и Атланта. Заобиколен от езера, реки и планини Сиатъл е идеален за активна почивка и забавление. През лятото най-популярни са водните спортове, а през зимата карането на ски и снолборд.
В Сиатъл живеят около 2,7 милиона хора. „Microsoft”, „Nordstrom” и „Starbucks coffee” разполагат с бази тук. Градът е известен също с необичайните си скали и с кафе „Еspresso”
Западен Сиaтъл се намира на 15 минути от търговската част. Обликът на града е поразително красив, откриващата се гледтка на търговската част на фона на небето, а отдругата страна „Puget Sound”. Блестящата крайбрежна ивица дава на посетителите характерните заведения за бързо хапване на риба и пържени картофи. Назад в историята от  плажовете „Alki Beach” идват първеите бели заселници, изтощени от зимата на 1851 г. те се заселват в Сиатъл, малко след тях Елиът Бей развива търговската част на града.
През лятото „Alki Beach” се превръщя в най-горещата точка на забавление за туристи и спортисти. Тук не се срещат много ресторанти, повечето хора предпочитат бързото хапване, но за тези които искат да се насладят на хубявата храна, ще поучат и прекрасен пейзаж на околностите на Сиaтъл.
Аквариумът в Сиатъл е известен вцелият свят, като воднообразователен център построен през 1977 на пристанище 59, аквариумът е отворен всеки ден и регистрира по полови милион посетители годишно.
За много хора аквариумът е единственият начин да се докоснат до подводният свят на морето.  Тук могат да се видят повече от 380 вида риба, безгръбначни животни, птици, морски млекопитаещи и др. В областа водещо е морската наука и образованието ежегодно аквариумът се посещава  40 000 ученици.
Сиатъл разполага с 92 акра гори, паркове и зоологически градини съхранени за научно доказателство, че природата и човека могат да съжителсват заедно без да си пречат. Зоологическата градина притежава разнообразие от вълнуващи видове. Научните институти „Seattle University”, „Seattle Community College” и „Cornish College of the Arts” оживяват  раяно постоянно. Филмовите и театрални клубове, кръчмите и дискотеките, разнобразието от магазинчета са на всякъде в града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар