сряда, 2 юли 2014 г.

Скитник по света Онтарио


Онтарио привлича с промишлен отрасъл, изкуство и  наука. Населението притежава култура, която притегля с жизненост и изпълва с енергия цялата област.
Онтарио притежава разнообразен пейзаж, който включва необятните скали и минерални богатства на „Канадския Щит”, обособени като плодородна и обработваема земя на юг, както и тревистите низини на север.
В Онтарио има 250 000 езера, чието водно съдържание се равнява на една-трета от  водата на земята.
През лятото  температурите могат да достигнат до 30 градуса по Целзий, времето през зимата е студено, а температурите падат до -13 градуса по Целзий.
Промишленоста на  Онтарио обхваща обработваеми култури, разработване на минерални мини, фабрики за автомобили, проектиране на софтуер и технологии.
Културата му е позната навсякаде по земното кълбо. Онтарио е  прочут с фестивала си подобен  на Caribana в Западна Индия и  Oktoberfest в Германия.
Той е много посещаван с цел  удоволствие, заради театралния си живот и постановки. театрите са основна дестинация в ексурзията из града.
Архиелогическите разкопки показват човешки останки от преди 7000 години. Много и различни местни култури и езици се откриват в историята на Онтарио.
Първите европейски посещения в Онтарио се осъществяват с лодка. Френските изследователи  Етиен Брюле и Самюел де Шамплен посещават езерото Онтарио през 1610, след което са последвани от Св. Лорънс Ривър през 1615 г.  Хенри Хъдсън плавал от Онтарио на север и обявил заливът Хъдсън за част от Британия през1611г. Франция и Британия  проявяват сериозен интерес към Онтарио, заради търговските му способности най-вече към кожарския занаят. Те строят окрепления за защита на своите интереси. Първите заселници изграждат базите си на Юг, където климата и земята са благоприятни за земеделие.
Хората живеещи в Онтарио си дават ясна сметка, че притежават голяма област. В Канада Онтарио е една голяма област, покриваща повече от един милион квадратни километра (415.000 квадратни мили). Около 12 милиона хора живеят в Онтарио. Ако се погледне разположение тона Онтарио върху картата, ще видите, че на изток граничи с Квебек, на запад с Манитоба, Хъдсън Бей и Джеймс Бей на север, а на юг с река Св. Лорънс и Великите Езера.
Онтарио притежава четвърт милион езера и безброини реки, които формират една-трета от водните ресурси на земята. От всичко това, което разбрахме и видяхме от Онтарио, с удоволствие можем да кажем, че е истинско райско кътче, където ако не можеш да отидеш да живееш, то поне си заслужава да го посетиш. Приятно пътешествие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар